top of page
DSC_0236_edited_edited.jpg

Ainesosat

(6 + 3)

Salaatti:

Salaatin lehtiä

0,5 kurkkua 

2 tomaattia 

0,5 punasipulia 

150 grammaa fetajuustoa

400 grammaa kanaa

Krutonit: 

 

3-4 viipaletta leipää

2 ruokalusikallista voita

1 tl suolaa

Salaatti kotitekoisilla krutonkeilla

Terveellinen salaatti, jonka päällä on kotitekoisia krutonkeja. Krutonit lisäävät rapeita salaattiin, kun taas mitä tahansa kuivattua leipää voidaan käyttää, eikä sitä siksi voida heittää pois.

Aika: 20 minuuttia    |    4 annosta

Tee näin

Pilko salaatin valinnaiset ainekset ja sekoita keskenään. Tässä reseptissä käytettiin: salaattia, tomaattia, kurkkua, persiljaa, punasipulia, fetajuustoa ja krutonkeilla päällä paistettua kanaa.

Krutonit valmistetaan näin: 

1. Voit vapaasti valita vaalean leivän, joka vanhenee, mutta on edelleen syötävää.

2. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja kuumenna voi paistinpannussa.

3. Kun voi on sulanut - lisää leipäkuutiot ja paista korkealla lämmöllä, lisää hieman suolaa.

4. Kun leipäkuutiot ovat muuttuneet kullanruskeiksi, kaada ne paperille, laita myös paperia päälle, jotta ylimääräinen rasva poistuu.

5. Anna nyt krutonkien levätä pari minuuttia ja nauti sitten herkullisista krutoneista vaikkapa terveellisellä salaatilla, mutta keiton kanssa ovat ainakin yhtä hyviä!

DSC_0181.2.jpg

Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi.

DSC_0192.2.jpg

Kuumenna voi ja lisää leipäpalat, paista korkealla lämmöllä.

DSC_0198.2.jpg

Paista leivänpaloja, kunnes ne saavat kauniin palaneen pinnan. 

DSC_0200.jpg

Anna krutonien levätä hetken kahden paperin välissä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy. Tarjoa muutaman minuutin kuluttua salaatin tai keiton kanssa.

Nauttia!

bottom of page