Ingredienser
(12)
300 g vermicelli spagetti
400 g maletkött
1,5 gul lök
1-2 msk rapsolja
1 burk krossad tomat, gärna med örter
1 dl soltorkad tomat
2 dl fetaost tärningar
2 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljong
2 dl riven ost
2 krm Svartpeppar
2 krm Paprikapulver
2 krm Basilika
Spagettigratäng
Enkel vardagsmat som går snabbt att slänga ihop. Gjord på bland annat god vermicelli pasta, malet kött och ost.
Tid: 15 + 20 minuter (35 min) | 4-6 portioner
Gör så här
Sätt ugnen på 240 grader.
1. Koka pastan enligt anvisningarna, cirka 4-5 min.
2. Hacka lök och stek i en oljad stekpanna tills löken fått lite färg.
3. Bryn nu köttfärsen tills genomstekt.
4. Tillsätt krossad tomat, soltorkad tomat, svartpeppar, paprikapulver och basilika. Häll även ner 2-3 dl vatten och en köttbuljong. Låt koka i ett par minuter.
5. Ta av köttsåsen från värmen och tillsätt därefter matlagningsgrädde och fetaost kuber och rör om försiktigt.
6. Rör ner den kokta pastan i såsen. Häll över i en smord ugnsform och toppa med riven ost. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills ytan fått lite färg.
Koka pastan enligt anvisningarna.
Stek hackad lök i olja tills gyllenbrun.
Stek malet kött tills genomstekt och tillsätt sedan krossad tomat, soltorkade tomater, svartpeppar, paprikapulver och basilika. Tillsätt sedan vatten och köttbuljong och låt koka ett par minuter.
Rör nu ner matlagningsgrädde och fetaostkuber och blanda försiktigt.
Rör nu ner den kokta pastan och blanda väl.
Rör ner blandningen i en smord ugnsform och toppa med riven ost. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills ytan fått en fin färg.
Njut!